A használt laptop vásárlás veszélyei - Avagy a perverz Skinhead története!


Úgy gondoltam ideje lesz indítanom egy új blogot. Nem, egyenlőre nem szervezek új utazást, illetve semmi olyan nagy horderejűt, mint a tavalyi New York projekt, de mégis kell egy fórum ahol írok azokról a dolgokról, amik éppen mostanság foglalkoztatnak amit megoszthatok a barátaimmal, ismerőseimmel. Miről fog szólni? Történetekről, filmekről, könyvekről, zenéről. Néhányan jeleztétek, hogy a FaceBookos postjaim gyorsan elsüllyednek, és nem mindig jutnak el a célszemélyekhez, ezért ha érdekel a blog, iratkozzatok fel, vagy tegyétek be a kedvencek közé, és minden újdonságról értesülhettek! Már régebb óta forgatom ezt a fejemben. Azért most állok neki mégis, mert a minap egy egészen elképesztő történet esett meg velem, amit szívesen megosztok veletek is! 

Ráfoghatnánk hogy ez egy tanulságos történet arról, hogy mindenki óvatosan vásároljon használt laptopot, de valójában egy megdöbbentő, és szerintem nagyon vicces sztori lesz! Egy olyan történet, ami csak itt a XXI. században fordulhatott elő, az internet korában... :) Kicsit messziről kell indítanom, meg ahogy látom végül elég hosszúra sikeredett, de hát ismertek: Szeretek nagy feneket keríteni a dolgoknak! Azért érdemes végigolvasni!

Tavaly mielőtt New York-ba utaztam volna, a család úgy döntött, hogy szűkség lenne egy második laptopra, hogy tudjuk tartani a kapcsolatot, mivel a sajátomat ugye magammal vittem. Én is jó ötletnek tartottam mivel Anyu már régóta rágta a fülem, hogy "tanítsam meg internetezni". Úgy gondoltam, tiszta fölösleges most így utazás előtt egy új gépre beruházni, egy használt is bőven meg fogja tenni, hisz csak arra kell, hogy Anyu pötyögjön rajta, és videochat-elni tudjunk. Találtam is a vaterán egy hasonló HP laptopot mint az enyém. Úgy tűnt elég jó állapotban van, és 50.000 forintért meg lehetett szerezni. El is mentem érte Pusztaszentlászlóra, kipróbáltam, minden rendben volt vele, ezért elhoztam. Tök üres gép, csak egy Windows 7 volt rárakva. Két héttel az utazás előtt el is kezdtem Anyut tanítgatni. Felraktam az alapvető programokat, elmentettem a könyvjelzők közé a blogom, meg Picasa fotóalbumom, youtube csatornám stb... linkjeit. Megtanítottam hogy kell videóhívást fogadni, meg kezdeményezni. Ezen kívül pedig még feltelepítettem rá a LogMeIn nevű programot is. Nem tudom ismeritek e, ez egy nagyon haszonos kis eszköz, én már régóta használom. Az interneten keresztül lehet távirányítani vele azokat a gépeket amikre fel van telepítve. A neten keresztül úgy látod, és kezeled a gépet, mintha a monitor előtt ülnél. Rajt van az otthoni és a munkahelyi gépemen is, így akárhonnan tudom távirányítani a gépem, ha mondjuk otthon a letöltést kell felügyelnem. Gondoltam ez Anyu gépén is hasznos lesz, ha valamit nem tud, akkor én majd New York-ból átveszem az irányítást! :)

Hát mit is mondhatnék? Jól rácsesztem. Két hétig tökéletesen működött a gép. Közvetlen az utazás előtti este furcsa dolgokat kezdett csinálni. Magától újra indult többször, madj be sem töltődött az operációs rendeszer. Ideges voltam, de már nem tudtam vele mit kezdeni. Csak remélni tudtam, hogy másnapra rendbejönnek a dolgok. Nem jöttek. Volt nagy kétségbeesés otthon, hogy most nem fogunk tudni beszélni, és most mi lesz? Persze nem tudtak mit csinálni, szerelőhöz futkoztak a géppel, aki szétszedte, és azt mondta, hogy: Ennyi, ez a gép meghalt. Van valami olyan alaplaphibája, amit az eladó is próbált bütykölni, de nem lehet már megjavítani. Egyszóval jól át lettem baszva. De nem tudok mérges lenni az eladóra. Én voltam a hülye. Rá kellett volna jönnöm, hogy nem kéne laptopt vásárolni egy olyan eladótól akinek még csak 14 adásvétele van a vaterán. Több hasonló gépet árult, szerintem mind hibásak voltak. Csalódott voltam. Az aukciót már leértékeltem, így semmit sem tehettem, meg amúgy sem vagyok az a fajta, hogy elmegyek a házához, és akkor ott verem az ajtót. Eltelt pár hét, és gondoltam, mégiscsak vissza kéne szereznem valamit ebből az elbukott 50.000 forintból, és felraktam a gépet a vaterára 1 ft-ért. Természetesen leírtam hogy hibás, meg hogy alkatrésznek, aztán vigyék amennyiért akarják. Mindig meghatározok egy villámárat is, mert ezekkel már párszor jól jártam. Hát most is így lett. Talán ez volt az eddigi legsikeresebb aukcióm, pedig már vaterázok egy pár éve. Összesen 38 percet volt fenn a gép a vaterán, és az első licittel lecsapták villámáron! :D 1 óra múlva már ott is volt a 20.000 forint a számlámon. Örültem mint állat. Egy Zalaszentgróti ember volt, aki azt állította hogy ő egy szerelő, és majd alkatrésznek jó lesz. Mivel a következő héten úgyis éppen Zalaegerszegre mentünk bevásárolni, gondoltam tegyünk már egy kis kitérőt, és akkor vigyük is el neki Szentgrótra, akkor nem kell csomagolgatnom. Pár szót beszéltünk az 50-es úrral, normális volt, mondta hogy sejti mi baja a gépnek, ez egy típushiba, de alkatrésznek jó lesz. Kicsengette a húszast, és mentünk. El is felejtettem az ügyet.

Eltelt egy-két hónap, és végülis karácsonyra Anyunak vettünk egy új laptopot. Persze a legolcsóbb Tescós gépet. Ő annak is nagyon örült, és ismét belevetette magát az internet rejtelmeibe! Én nem sokat foglalkotam azzal a géppel, azért arra is felraktam a szokásos programcsomagot meg elvégeztem néhány beállítást, aztán annyi. Anyu csak arra használja, hogy recepteket nézzen ki a gugliból, meg bejelölgeti az ismerőseit az iwiw-en. Persze a tesóm is minden este leül, de ő a FaceBook-on lóg, meg ki tudja még mit csinál. Egyre ritkábban kiabál át Anyu hogy most hova kell kattintani, ebből meg azt szűrtem le, hogy lassan beletanul az internetbe. Ismét eltelt néhány hónap, és most fogok még csak rátérni a sztori lényegére! Ez csak a bevezető volt! :)

A múlt héten éppen az új NAS-omat telepítettem fel: állítgattam, tesztelgettem. Ez egy olyan hálózati merevlemez, aminek a tartalmát bárhonnan elérhetem a netről. Gondoltam, na akkor ki kéne próbálnom Anyu laptopjáról is működik e ez a funkció. Csakhogy lusta voltam, hogy átmenjek a másik szobába. Hirtelen eszembe jutott, hogy hát majd távirányítom Anyu gépét, az lesz a legegyszerűbb. Anyu majd jól megijed mikor átveszem az irányítást a gépe felett - mosolyogtam magamban, és akkor még csak fel sem kell kelnem a fotelból. Gyorsan bejelentekztem a gépbe, és hát eléggé megdöbbentem: A monitorján azt látom, hogy a bittorent fut, és különböző torrentek töltődnek lefelé. Ez már önmagában is elég fura volt, de milyen torrentek! Főleg pornó! :) Azon kívül pedig egy-két film, illetve Kormorán, és Kárpátia albumok töltődtek még lefelé... Ez nekem teljesen új volt. Azt tudtam hogy Anyunak fogalma sincs mi az hogy torrent, tehát nyilván csak az öcsém lehetett. Róla mondjuk el tudtam képzelni, hogy torrentezik, de azt hogy Anyu gépén pornót tölt le, meg Kárpátiát???? Ezt nem akartam elhinni... Láttam hogy éppen senki nem kezeli gépet. Tesóm sem volt itthon. Mondom magamban ez nem normális... Így itthagyja a gépet, hogy pornó töltődik le? Ez beteg... :) Erre jobban körülnézek, látom hogy a Mozilla böngésző fut, nem a Google Chrome amit én raktam fel, ez mondjuk beleillett a képbe, mert a tesóm inkább a Mozillát favorizálja, de azon megint megdöbbentem, hogy a torrentek az Ncore-ról töltődtek, ahová mint tudjuk nem könnyű bekerülni. A tesóm bent van az Ncore-on és nekem nem is szól??? Na ezen már teljesen kiakadtam. Láttam hogy már elég sok mindent a saját képére formált Anyu gépén: Egy-két új program, más háttérkép mint amire én emlékeztem. De valami mégis olyan fura volt. Fel kellett kelnem hogy ezt már a saját szememmel is megnézzem. Átmegyek a másik szobába: És akkor ér a még nagyobb döbbenet: A gép ki van kapcsolva!!!

Teljesen össze voltam zavarodva! Akkor hogy lehet hogy mégis irányítom??? Visszafutok a szobámba, még egyszer ellenőrzöm: Igen, gépnév: AnyuHP, a jelszót is beírtam, az is passzolt. Minden rendben. Mégis Anyu gépe ki van kapcsolva. Ez lehetetlen! Ilyen nincs! Gyorsan felnyitom Anyu laptopját. Erre látom hogy minden úgy van hagyva ahogy emlékeztem rá. Nincs rá torrent program telepítve, minden OK. De akkor hogy lehet ez???? Mégis itt látom egy számítógép monitorját, amin éppen pornót töltenek le. Lehetetlen hogy más gépe legyen, hisz csak és kizárólag azokat a gépeket tudom irányítani, amire én saját kezűleg rakom fel ezt a programot, és én adok neki belépséi jelszót. Teljesen felfokozott idegállapotba kerültem. Ordítani tudtam volna hogy "MOST MI A FRANC TÖRTÉNIK ITT????" Mert itt valami kurva nagy baj van: Kezdtem lassan rájönni hogy akármennyire lehetetlen, egy idegen ember gépét irányítom éppen. De hogy a francba lehetséges ez, és mégis kiét??? Remegő kézzel kezdtem el kicsit böngészni a számítógépen hogy kiderítsek valamit. Megnéztem a rendszer adatait, a gép típusát, a merevlemez tartalmát is átnéztem, de nem sok mindent tudtam meg. Kormorán, meg Kárpátia számokat láttam, egy-két alapvető programot, meg torrentező programot. Látszott rajta, akár ki is használja, nem rég használhatja a gépet. Be volt épp jelentkezve az Ncore-ba. "Ibizas" néven. A profilájában látszott hogy már régóta töltöget lefelé, láttam az e-mail címét is, de ezt most nem akarom leírni, nehogy bárki visszaéljen vele. Láttam miket töltöget. Főleg pornót. Erre eszembe jutott hogy megnézem a könyvjelzőket, meg a látogatott weblapokat. Megszokásból a Chrome böngészőt nyitott meg, nem a Mozillát, ami eredetileg futott a gépen mikor bejelentkeztem. Erre mit látok? A könyvjelzősávba az én blogom, youtube csatornám, meg fotóalbumom van berakva!!! "MI AZ ISTEN VAAAAN??????" - Üvöltöttem teljesen izgatottan. És akkor... Kb 10 perc után... Leesett hogy mit is látok... Hogy mi is történt... Lehet hogy - kedves olvasóim - már rájöttetek a titok nyitjára, mert ovlastátok itt a sztori bevezetőjét, de esküszöm akkor ott, én álmomban sem gondoltam volna... De akkor leesett. Anyu régi laptopja, ami megpusztult, és amit eladtunk a Szentgróti szerelőnek... Nyilvánvalóan megjavította. És anélkül hogy újratelepítette volna a rendszert, vagy legalább törölte volna az általam felpakolat dolgokat, többek között a LogMeInt, ami minden bekapcsoláskor automatikusan elindul a háttérben. Szóval eladta valakinek a gépet, aki szintén nem telepítette újra a rendszert, és most pornót töltöget, és én most az Ő gépét tudom irányítani! :DDDDDDDD

Kb. így néz ki egy másik gép asztala a LogMeIn-en keresztül.
(*) Óriási hatással volt rám ez a felismerés! Nagyon izgalmasnak találtam ezt a szituációt! Igen, tudom ez kukkolás, ami nem szép dolog, sőt talán már a beteges kategóriát súrolja. Arról nem is beszélve hogy micsoda visszaéléseket követhettem volna el a gépén. Letörölhettem volna az adatait, vagy azokat ellopva ezer féle képpen tudtam volna kellemetlen helyzetbe hozni. Akár egy vírussal taccsara is vághattam volna az egész rendszerét, de én nem ilyen vagyok! :) Szóval beteges vagy sem, én marhára megörültem neki, hogy most egy kicsit kutathatok a gépén, és nyomozósdit játszhatok! Tisztára mint a filmekben! Aki ismeri az internet lehetőségeit, rengeteg dolgot kideríthet, hisz manapság már minden online! És a keresőcégek egyre több adatot gyűjtenek rólunk, ami nem biztos hogy jó dolog, mert rossz kezekben bárki turkálhat a magánéletünkben. És nekem most hirtelen lehetőségem nyílt, hogy ezt tegyem! Nézzetek magatokba! Ti mit tettek volna a helyemben? Írtatok volna neki egy üzenetet hogy törölje a LogMeIn-t? Na azért azt neeem! :)) Elhatároztam hogy a lehető legteljesebb mértékben kihasználom ezt a helyzetet, hogy mindent megtudjak az illetőről, és esetleg egy kicsit megvicceljem, de semmiképpen nem akartam neki kárt okozni! Mert én már csak ilyen jó indulatú hacker vagyok! :) Innentől a történet átmegy elrettentő példába, hogy miért veszélyes használt laptopot venni, és nem újratelepíteni a rendszert! :)))

Nekiláttam hát, hogy összeállítsam az illető pszihológia profilját, a számítógépe tartalma alapján. Kiderítettem hogy Zalaszentgróton lakik, tehát ott ahova eladtam a gépet. Mégis biztos voltam benne, hogy a szerelő továbbadta. Egyszerűen róla nem tudtam elképzelni hogy pornót néz, illetve az ncore-on látott e-mail címből is erre következettem, amiben szerepel a "kopasz" szó is. Visszanéztem miket töltögetett az elmúlt időszakban. Volt egy-két középszerű film, akció, meg inkább horror, jobbos, vagy inkább szélsőjobbos nézetekre utaló zenék: Kárpátia, Kormorán, meg egy csomó pornó. Elég régóta töltöget az ncore-ról, és a majomparádéról is. Tudtam volna bárkinek meghívót is küldeni ezekről az oldalakró! :) Persze a következő az volt, hogy a látogatott oldalakat, csekkoljuk, illetve a levelezőrendszerébe próbáltam belépni. Ezutóbbi sajnos nem sikerült, mert nem jegyeztette meg a jelszavát. A neten meg nem sokat lógott eddig. Úgy tűnt mintha csak 1-2 hete használná a gépet. Torrent oldalakat nézett, meg egy autótungolással kapcsolatos oldalt. Kezdett alakulni a kép, és a jobbos zenékből, a kopasz szóból, a sok pornóból, meg az autó tuningból, egy izomagyú kopasz terepjárós neonáci képe sejlett fel előttem! :) Ezután persze rákerestem az e-mail címére a facebookon, illetve a google-ben. A Facebookon nem találtam semmit, a google keresés viszont eredményt hozott! Egy terepjárókkal foglalkozó fórumon társalgott egy-két hónappal ezelőtt, különböző szakmai kérdésekről. Ha jól láttam a profilképét, egy Suzuki 4x4 terepjárója van, terepszínű! :))) Tehát úgy tűnik, jól tippeltem a személyiségére. De vajon hogy nézhet ki? Webkamera! :))) Hát persze! Bekapcsolhatnám a webkameráját, és körülnézhetnék a szobájába. Az is sokat segíthet! Félelmetes nem? Azt tudtam hogy éppen nincs a gép előtt, hisz akkor láttam volna hogy használja a gépet. Ha mégis ott lett volna, akkor azt láthatta volna, hogy a gépe önálló életre kelt, és hogy kutat valaki az adatai között. Az ő gépén beléptem Anyu gmail fiókjába, majd videochat-en felhívtam a saját gépem, és már létre is jött az élő videókapcsolat! :))) Lélegzetvisszafojtva figyeltem a megjelenő képet a szoba sarkából, tudván hogy ezzel a módszerrel, az én szobám képe és arcom is megjelenik az ő monitorján. A képen viszont nem látszott semmi. Este 10 óra lévén már sötét volt, és csak a nagy feketeséget láttam. Vajon hol lehet ilyenkor? Kicsit csalódottan zártam a videókapcsolatot, és azon kezdtem gondolkodni, hogy kéne valami jelzést hagyni hogy itt jártam. Valami vicceset, de nem túl egyértelműt amiből levágja hogy mi a helyzet. Végül annyit csináltam hogy betöltöttem találomra egy internetes oldalt, majd zártam a kapcsolatot!

Na kérem. Ez volna a "kopaszfiu" verdája! :)

Eltelt egy-két nap. Azért naponta egyszer felnéztem a LogMeIn-re, és szombat reggel látom ám, hogy megint online, vagyis be van kapcsolva a gépe. A tüzépen voltam éppen. Na, gondoltam most legalább világos van, most körül tudok nézni a szobájában! Be is csatlakoztam! Ugyanúgy mint múltkor megint ott volt hagyva a gép, és töltődtek a torrentek. Most sem ült éppen a gép előtt. Legegyszerűbben a videochat útján tudtam bekapcsolni a webkameráját, de mivel a tüzépen nincs kamera, meg nem is akartam a munkahelyi gépemen ilyet játszani, elkezdtem távirányítani az otthoni gépemet is egy másik ablakban. A fickó gépén beléptem Anyu gmail-jébe, az otthoni gépemen meg a sajátomba. Összehoztam a videóhívást, és a munkahelyi gépemről felügyeltem a dolgokat, várva az eredményt! :) Szép napsütéses reggel volt, így meg is jelent előttem a szobája! Nem sok érdekeset láttam: Egy szekrényt, egy ajtót, egy fali órát. Semmi személyes dolgot. Aztán hirtelen elment valaki a laptop előtt! Kiment a szobából! Döbbenet! Ezek szerint nem vette észre, hogy éppen videóchat van a monitorján? Pedig ha ránézett volna a képernyőjére, Anyu gmail fiókját láthatta volna, illetve az élő videóképet a szobámból. Egész pontosan a ruhásszekrényemet, és a John Lennon-os Imagine plakátot a szobám falán! Ismét felfokozott lelki állapotba kerültem, és a Heni kolléganőmmel a képernyőre tapadtunk! Egy percen belül visszajött, és hirtelen leült a gépe elé, és egyenesen a kamerába bámult! Észrevette!!! :))) Bámult a kamerába, mi meg néztük a fejét! Hát pontosan beigazolódott a gyanúm! :) Nem volt valami szép látvány! Egy negyven körüli, kopasz fejű, tetovált nyakú gülüszemű skinhead kinézetű ember nézett nagy csodálkozva a kamerába, illetve a monitorjára. Az arcán értetlenkedő mosoly. Csak nézett, legalább két percig. Fogalma sem volt róla mi történik. Hirtelen eszembe jutott, hogy Anyu otthon van. Azonnal hívtam mobilon, hogyha akarja látni a régi laptopja új tulajdonosát, azonnal menjen a szobámba! :) Anyu oda is futott, és megállt a laptop előtt! Ez persze azt jelentette hogy az emberünk is látja Anyut! Mondom neki telón, hogy ne álljon a kamera elé, mert akkor őt is meglátja! Anyu odébb állt, és persze felkiáltott valami olyasmit hogy "Jujj hogy néz ki!!!", meg hogy "Jujj a szemei..." :))) Csak később jutott eszembe, hogy hát mikrofon is van a világon, vagyis neki hallania kellett Anyu szavait! Nekünk addigra már folytak a könnyeink a nagy röhögéstől. Aztán hirtelen eszembe jutott, hogy gyorsan ki kéne lépnem Anyu gmail fiókjából, nehogy elkezdjen turkálni a levelek között, hisz azt is látnia kellett hogy egy bizonyos Bazsika Lívia, és egy Kovács Zsolt nevű ember videochatel a gépén. Csakhogy emberünk mint kiderült teljesen együgyű. És nem az volt az első reakciója, hogy megpróbálja kinyomozni hogy most mi is történik, hanem egyszerűen csak be akarta zárni a Chrome böngészőt. De én gyorsabb voltam, és mivel a LogMeIn úgy van beállítva, hogy elsődlegesen én irányíthatom az egerét, miközben a jobb felső x felé húzta az egeret, kikaptam a kezéből az irányítást, és gyorsan kiléptem Anyu gmailjéből ezzel zárva a videókapcsolatot.

Ettől függetlenül persze továbbra is irányítottam a gépét, és láttam hogy mit csinál. Gondolom elég rendesen meglepődhetett hogy átvettem tőle az irányítást, de úgy tűnt nem foglalkozik ezzel. Szépen bezárta a böngészőt, és kisvártatva folytatta a ténykedését. Én biztos voltam benne, hogy most kész, vége a történetnek, hisz egyértelműen lebuktam. A távirányított gépen, a távirányítás közben a képernyő tetején meg kell jelennie egy halvány értesítésnek miszerint a gépen éppen távirányítás történik. Vagyis a rendszer egyértelműen a tudtára adta hogy mi is a tényállás. Csakhogy legnagyobb meglepetésemre ez az ember annyira egyszerű volt, hogy ezt nem tudta elolvasni, vagy képtelen volt felfogni hogy mit is jelent. Talán csak egy egyszerű felhasználó, aki még soha életében nem hallott arról hogy létezhetnek ilyen programok, és ezért nem gyanakodott arra hogy mi történik. Csak gondoljatok bele! Ha veletek hasonló történik, valószínűleg jól megijedtek, és elkezdetek kutatni hogy mitől van ez, nem? Ez lenne a normális reakciója egy normális embernek. De neki nem ez volt! Szépen visszatette a monitorra bittorentetet, és megnézte hogy állnak a letöltései. Látta hogy két-három pornó letöltődött, így hát elindította őket! :))) Szakadtunk a röhögéstől! Ilyen nincs! - mondtam. Elkezdett pornót nézni a szemünk láttára. Na nem úgy elejétől a végéig, hanem bele-bele ugrált, az izgalmasab részeknél elidőzött. Megnyugodtam, hogy a webkamera már ki van kapcsolva. :) Szóval nézte a pornót, a vásárlók meg közben jöttek a tüzépre, így egy időre le kellett tennem az ablakot, de pár perc múlva újra figyelemmel kísérhettem, és még mindig a frissen letöltött anyagot nézte! Na ebből elég volt! - mondtam. Hasznosabban is eltölthetné az idejét! Bezártam a videót! Kicsit meglepődhetett, de újra megnyitotta, és folytatta ahonnan abbahagyta. Erre újra bezártam, ő meg harmadszor is megnyitotta. Ideges lettem. Tényleg nem esik le neki hogy mi van? Megint bezártam a videót, jól megpörgettem a kurzort a képernyőjén, és elindítottam egy Kormorán mp3-at! :))) Egész pontosan az "Este jó" című számukat. Itt megint megállt egy picit, és hallgatta a zenét. Ha még ebből sem jön rá, hogy valami rendkívüli dolog történik a gépén, akkor teljesen hülye! Egy perc múlva bezárta az mp3-at, és visszatért az ncore-ra. És mit csinál? Újabb letölteni való pornót keresgél... :))) Kész. Itt már teljesen kikészültem. Újabb vásárlók jöttek, így egy darabig nem tudtam követni az eseményeket, de legalább egy óráig gépezett még, elindított néhány új letöltést, majd valamiért úgy döntött, hogy kikapcsolja a gépét. Csakhogy mivel éppen távirányítás zajlott, a windows nem lépett ki simán, kiírta nagy betűkkel a monitorja közepére, hogy "Távelérés folyik a háttérben! Biztos hogy ki akar lépni a Windowsból?" De ez a hülye állítom hogy el sem olvasta, mert alig egy másodpercre ugrott fel az üzenet, de ő már kattintott is a x bezárás gombra. Így csak arra tudok következtetni, hogy ennyi egyértelmű jelből, még mindig nem fogta fel hogy mi a helyzet! Tudjátok, vannak olyan emberek, akik még arra sem veszik a fáradtságot, hogy elolvassák mit ír ki a számítógép, csak mindent leokéznak, aztán kész. Hát ő is ilyen lehet.

Így hát az az érzésem, hogy ennek a történetnek még lesz folytatása! :) Na, nem számítottam rá, hogy egy ilyen regény lesz ebből az első postból, de muszáj volt kiírnom magamból, és megosztanom valakivel, mert még mindig a hatása alatt vagyok a történteknek! Kíváncsi lennék a véleményetekre! Most én beteg vagyok? :))) Ti mit tettek volna az én helyemben?

(*) Egy kis technikai magyarázat: Azért tudtam a régi laptopot irányítani, mert Anyu gépére felraktam a LogMeIn-t, de az újra nem. Csakhogy összemosódtak az emlékeim, és meg voltam győződve hogy az új gépre is feltettem a programot. Ezért mikor megláttam hogy az "AnyuHP" nevű gép online, mindjárt azt hittem, hogy az új gépről van szó.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése